Ostatnimi czasy miałem
okazję odwiedzić wiele znanych i lubianych, oraz nowo otwartych
burgerowni. Pomimo tego, że jest to jedno z moich ulubionych dań,
zauważyłem duże zróżnicowanie w jakości serwowanych burgerów.
Ten post ma na celu porównanie i wyłowienie najsmakowitszych kąsków
w całej Warszawie (a przynajmniej wśród tych, które odwiedziłem).
Burgery będą oceniane w
skali (1-5) pod względem:
Mięso – smak:
doprawienie, konsystencja, jakość mięsa.
Bułka – świeżość,
chrupkość, zjadliwość.
Dodatki – to co w
burgerze (oprócz mięsa), ale i na talerzu.
Różnorodność – ilość
różnych burgerowych wariacji
Jakość/cena – czy
burger, jako danie odpowiada poniesionym kosztom.
*Zwykle stronimy od
fastfoodów, McDonalds znalazł się w tabelce dla kontrastu.
Restauracje/Kryteria | Mięso | Bułka | Dodatki | Różnorodność | Jakość/Cena |
---|---|---|---|---|---|
McDonalds | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Jeff's | 4 | 3 | 3 | 2 | 3 |
Barn Burger | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
TGI Fridays | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 |
Hard Rock Cafe | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 |
Pink Flamingo | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 |
Burger Bar | 5 | 3 | 2 | 3 | 2/3 |
Bobby Burger | 3 | 2 | - | 3 | 4* |
H3 | 2 | 2 | 3 | 3 | 2 |
*hej, to burger z budki
Zwycięzcą overall jest zdecydowanie TGI Fridays, o którym więcej napiszemy w przyszłym tygodniu. Na wyróżnienie zasługuje Barn Burger, oferujący niemal równie pyszne burgery, w przystępniejszej cenie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz